Houtlak spuiten binnen en buiten

Zomer, meer onder de zon dan latex spuiten

Nog even chillen, want ook voor ons is het vakantietijd, en dan weer fris aan de slag. Met airless spuitwerk natuurlijk, want dat is wat wij voornamelijk doen. Dan denk je al gauw aan latex spuiten, maar in deze blog focussen we op een andere tak van sport: houtlak spuiten.


Lak spuiten is een vak!

Maar meteen even zeggen dat er nogal wat mis kan gaan met lak spuiten, dus laat dat liever aan ons over. Bij lakspuitwerk binnen gaat het om kozijnen, deuren, plinten, lambriseringen, trappen en ander houtwerk. De voorbereiding is cruciaal. De ondergrond moet perfect vlak zijn om het spuitwerk goed tot zijn recht te laten komen. Dat betekent ouderwets gaatjes en kiertjes vullen (zo nodig houtrot repareren) en mooi vlak schuren. Voor strak en streeploos lakspuitwerk werken wij uiteraard ook met hoogwaardige verf en de juiste technieken (geheim van de kok).


Waarom lak spuiten in plaats van schilderen?

Het streeploze resultaat hebben we al genoemd: geen aanzetten van kwast of roller te zien. Verf spuiten gaat ook sneller dan schilderen en als alles zorgvuldig is afgeplakt (en dat doen wij), komen we met spuitwerk makkelijker in moeilijke hoekjes. Bovendien geeft lak spuiten doorgaans een betere dekking, zodat de laklaag vaak in één keer dekkend is. Tel uit je winst! Handig weetje voor de zomertijd: ook tuinhout zoals tuinhuisjes, schuttingen en poorten kunnen wij met airless spuitwerk snel van een dekkende, beschermende én kleurvaste laklaag voorzien.


Tip

Voor lakspuitwerk moet de verf aan andere eisen voldoen dan voor schilderwerk met de kwast of roller. Dat neemt niet weg dat ook spuitlak verkrijgbaar is in elke gewenste kleur, van mat tot hoogglans, passend bij jouw persoonlijke smaak.