Spuitwerk buitengevels

Seizoen voor buitenschilderwerk

We doen het minder vaak, buiten schilderen, dus we hebben het er niet zo vaak over. Maar we kunnen het wel, als allround schildersbedrijf! Nu de zon eindelijk doorbreekt, na al die regen, breekt ook het seizoen voor buiten schilderen aan. Want een béétje goed weer is wel vereist!


Gevels spuiten met de juiste verf

Natuurlijk wordt er buiten veel geschilderd met kwast en roller, niks mis mee, maar spuitwerk is heel goed mogelijk. Buitengevels zijn daar bijvoorbeeld zeer geschikt voor. Goede apparatuur en de juiste verf zijn de basis voor een mooi resultaat. Er zijn diverse soorten gevelverf, maar die zijn niet allemaal even geschikt voor spuitwerk. Ook de ondergrond speelt een rol bij de keuze van de gevelverf: baksteen, cementpleister, beton? En zelfs nevelvrij of nevelarm spuiten is belangrijk, want de auto van de buren mag na het airless spuiten niet onder de verf zitten.


De voordelen van airless gevels spuiten

Je voelt 'm al komen. Eerste voordeel: een goede vakman die weet wat hij doet en de optimale combinatie van gevelverf en spuitpistool kiest. Wij dus. De verf wordt moeiteloos aangebracht (voordeel voor de schilder) en met airless spuitwerk krijg je een perfecte dekking, ook op ruwe oppervlakken. Daarbij is de spuittechniek tijdbesparend, zowel voor kleine als grote gevels. Voor grote gevels gaat het zelfs tot drie keer zo snel als kwast en/of roller. Tijd = geld, dus al met al is spuitwerk de moeite van het overwegen waard, als je je gevel(s) wilt laten schilderen.


Tip

Door ijverige, maar onvakkundige doe-het-zelvers worden veel fouten gemaakt bij het buiten schilderen. Buiten heeft dat meer gevolgen dan binnen: slecht hechtende verf, houtrot etc. Pak een luie stoel en laat het over aan de vakman!