Airless spuiten is een kunst

Airless spuitwerk een eitje?

Dat zou je wel denken, ja, als je onze filmpjes op Facebook ziet. Beetje van boven naar onder en terug bewegen met die spuit en het komt vanzelf goed. Maar dan vergis je je toch. Om niet in de problemen te komen met airless spuitwerk, moet je gewoon heel goed weten wat je doet.


Verf spuiten, maar welke verf?

Dat begint met de verf. Lang niet alle verfsoorten zijn geschikt voor de verfspuitmachine. De meeste verf die wij gebruiken is speciaal ontwikkeld voor spuitwerk. Er wordt veel gewerkt met dispersie- en latexverf (bijv. muurverf), oplosmiddelhoudende en waterverdunbare lak (spuitlak), beits en andere middelen voor houtbescherming. Vaktaal, maar dat is nou juist ons punt. Airless spuiten is een vak! Oké, er zijn verfsoorten die zowel met de kwast als met de spuit opgebracht kunnen worden. Maar dan moet je wel weten welke dat zijn. En dat weten onze schilders dus.


Goeie verf, wat kan er dan nog misgaan?

Het risico zit 'm in de combinatie van verf en spuitmachine. Naast geschikte verf moet je de juiste maat spuittip gebruiken voor de gekozen verf, anders kan de spuittip verstopt raken. De machine moet ook gelijkmatig vernevelen voor strak spuitwerk. Bij sommige verfsoorten is de kans op interne schade aan de apparatuur best groot, als je niet weet wat je doet. Denk met name aan structuurverf, hoog-viskeuze (dikke) verf en 2-componentenverf. Daarom hanteren wij de formule: vakmensen + prima verf + professionele spuitmachines = altijd een topresultaat. 


Tip

Gladde, witte muren en plafonds in woning of bedrijfspand, daar kiezen veel klanten voor. Niks mis mee, maar je kunt ook eens out-of-the-box denken, in kleuren en structuren. Met airless spuitwerk is heel veel mogelijk en wij geven je graag advies.